Az időszakos allergiás tüneteket legtöbbször növények virágpora (pollenje) okozza, bár a penészgombák szerepe is jelentős. Földrajzi területenként más és más virágporszemcsék válthatnak ki allergiás panaszokat. Hazánkban az évszakok alapján a pollenszezon három fő szakaszra bontható.

Bővebben ...

Az ételallergia kezelése csak szigorú diétával lehetséges, amit legalább egy, de még célszerűbb két évig tartani.Amennyiben a gabonaallergia kisgyermekkorban alakul ki, úgy jellemezően az iskoláskor végére kinövik a gyermekek.

Bővebben ...

Egyes gyümölcsökben, zöldségekben és fűszernövényekben hasonló molekulák találhatók, mint bizonyos virágporokban, és így elfogyasztásuk olyan érzékenységi tüneteket (orrfolyás, orrdugulás, szemgyulladás, nehézlégzés) okozhat, mint a megfelelő virágpor, vagy  fogyasztásukat követően szájviszketést, ajakduzzanatot, nyelvduzzanatot, garatvizenyőt, csalánkiütést ritkán hasfájást okoznak.

Bővebben ...

Az ételallergia az adott élelmiszerre kialakuló immunreakció, amely a vérből vagy bőrpróbával kimutatott ellenanyag (IgE) jelenlétével igazolható.

Bővebben ...

Keressen bennünket bizalommal!   Kapcsolatfelvétel